beschermd monument - patrimoine protégé - protected monumentSint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen

Adres (bij benadering) : Markt B-9500 Geraardsbergen, Dekenaat: Geraardsbergen, Bisdom: Gent

Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 0
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 1
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 2
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 3
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 4
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 5
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 6
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 7
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 8
Sint-Bartholomeuskerk Geraardsbergen 9

Aan de oorsprong van de kerk ligt de 12de-eeuwse 'Capelle van Onze Lieve Vrouw ter Maerct'. Bij het begin van de 16de eeuw werd het kerkje vergroot en kreeg het een gotisch uitzicht dat sterk overeenkomt met dat van de huidige hoofdkerk.
Tijdens de herstellingswerken van 1580-1618 werden de gotische motieven vervangen door barokke figuren.
De laatste grote verbouwingswerken (1876-1895) gaven de hele voorgevel en het interieur een neogotisch uitzicht.