Sint-Michielskerk Keerbergen

Adres (bij benadering) : Gemeenteplein 1 B-3140 Keerbergen, Dekenaat: Aarschot, Bisdom: Aartsbisdom

• Dekenaat:Aarschot
  • Fusiegemeente:Keerbergen
  • Patroon: Sint-Michael (Sint-Michiels)
Sint-Michielskerk Keerbergen 0
Sint-Michielskerk Keerbergen 1
Sint-Michielskerk Keerbergen 2
Sint-Michielskerk Keerbergen 3
Sint-Michielskerk Keerbergen 4

De kruisweg in de Sint-Michielskerk bestaat uit vijftien geschilderde panelen die veertien staties van de kruisweg voor, en de verrijzenis van Christus. Ze werden gemaakt door kunstschilder Guust Dierikx (°1924).
In de kerk staat een beschermd Van Peteghem-orgel, rond 1770 gebouwd in rococo-stijl door de beroemde orgelbouwer Pieter Van Peteghem. Oorspronkelijk ballustradeorgel in de oude claccicistische Sint-Michielskerk. Deze kerk werd in 1972, op de toren uit 1672 na, volledig gesloopt. De oude toren werd gerestaureerd en voorzien van vier verlichte uurwijzers. De twee klokken worden vanuit de nieuwe kerk bediend.
Tegen de buitengevel van de nieuwe kerk hangt een sculptuur in aluminium van de Heilige Michaël, patroonheilige van deze kerk, en van de parochie Keerbergen. Dit beeld werd gemaakt door kunstambachtman-beeldhouwer Willy Ceysens (°1929 Neerpelt).