Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen

Adres (bij benadering) : Kerkstraat 1 B-3580 Mijn, Beringen, Dekenaat: Beringen Heusden-Zolder, Bisdom: Hasselt

Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 0
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 1
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 2
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 3
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 4
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 5
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 6
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 7
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 8
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 9
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 10
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 11
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 12
Sint-Theodarduskerk Mijn, Beringen 13

Dit kerkcomplex werd in Byzantijnse stijl gebouwd tussen 1939 en 1943 naar ontwerp van Henri Lacoste. De 71,50 meter hoge toren priemt de hemel in boven vier kleine hoektorentjes en een ballustrade. Hij is hydraulisch verstelbaar omwille van verzakkingsgevaar. Het glas-in-lood van de ramen bestaat uit puur 3 cm dik kristal van Val Saint-Lambert. De vloer van het koor is versierd met Ventiaanse mozaïeken. Het rechthoekige voorplein van de kerk is afgezoomd door een Middeleeuws aandoende kloostergang. Mijnwerkers zien hierin een verwijzing naar de ondergrond van de mijn.

De kerk werd ingewijd op 30/08/1943.